Gmail Reklamları

Gmail Reklamları

Her gün milyonlarca insan mailini kontrol ediyor ve gelen mesajlara cevap yazıyor. Akıllı teknolojilerin artmasıyla beraber mail kullanım oranlarında da artış yaşandı. İnsanlar maillerini, telefona gelen bir SMS veya bir WhatsApp mesajı gibi değerlendiriyor. Bu nedenle firma ve kurumlar için e-mail pazarlama çalışmasına önem verilmesi oldukça önemlidir. Gmail reklamlarıyla mail listesine sahip olmasanız da, e-mail pazarlama yapma imkanınız bulunuyor. Hedeflenilebilir ve ölçülebilir formata sahip gmail reklamlarıyla satış yapmaya hazırlanın!

Neden mail reklamları?

Mail platformunun gücüyle ilgili henüz bir bilgi sahibi olmayabilirsiniz. Ancak son dönemlerin en popüler pazarlama çalışmaları arasında mail pazarlaması yer alıyor. Firmaların hem kendi e-mail listelerini hazırlamaları hem de Gmail reklamlarından faydalanmaları, sadık müşteri kitlesi yaratmaları için önemli bir imkan sağlıyor. Arama motoru endeksli trafikten sonra en iyi geri bildirim oranına sahip pazarlama modeli mail reklamlarıdır. Dolayısıyla, başarılı bir gmail reklam kurgusuyla kısa zamanda satış yapabilmek mümkündür.

Mail reklamlarında başarının yakalanması için bir dizi kurallara dikkat edilmesi gerekiyor. Öncelikle, dikkat çekici mesaj başlıklarının seçimine önem verilmesi lazımdır. Kişiselleştirilen başlıklarla, mail reklamları tıklanma oranlarında artış yaşanıyor. Ayrıca, mail mesajının kısa ve öz tutulması gerekiyor. Uzun ve sıkıcı mesaj formatları doğru bir kullanım örneği değildir. Bu nedenle, harekete geçirici ve fayda sunan metinlere yer verilmelidir.

Gmail reklamlarının avantajı

En çok tercih edilen mail platformu Gmail’dir. Milyarca kullanıcıya sahip mail platformunun reklam avantajlarından faydalanmak, hedef kitlenize ulaşmanız için cazip bir kanaldır. Kanalın cazip hale gelmesini sağlayan bir dizi özellikler de bulunuyor. Öncelikli olarak, oluşturulan reklam maillerinin okunmaması halinde ücretlendirme yapılmıyor. Mail reklamının tıklanması halinde ücretlendirme yapılıyor. Bu da, dikkat çekici olmadığı için açılmayan mail reklamlarına para ödemek zorunda kalmamanız anlamına geliyor.

Reklamlardan alınan geri dönüşümler de ölçülebiliyor. Detaylı hedefleme formatı yer alıyor. Ülke, dil, meslek ve saat gibi farklı hedefleme değişkenleri kullanılabiliyor. A ve B testi yapılarak, en iyi sonucun alındığı e-mail formatı üzerinden başarılı mail kampanyalarına imza atılıyor. Profesyonel e-mail pazarlama takımı ile gmail reklamları üzerinden hedef kitlenize ulaşabilirsiniz!


Dijital Medya Reklam MecralarıFacebook ReklamlarıGoogle Ads ReklamlarıYoutube ReklamlarıGmail Reklamlarıİnstagram ReklamlarıTwitter ReklamlarıLinkedin Reklamları