Linkedin Reklamları

Linkedin Reklamları

Linkedin 500 milyonu aşkın üye sayısıyla önemli reklam platformları arasındaki yer alıyor. Markanızı ve işletmenizi geniş bir kitleye ulaştırmak için Linkedin’in sunduğu reklam modellerinden faydalanabilirsiniz. Değişik reklam modellerine sahip Linkedin, geri dönüşüm oranları yüksek sosyal medya platformlarından birisidir.

Linkedin reklam modelleri hakkında bilgi

Bir Facebook veya Instagram kadar bilinmediği için Linkedin reklam modellerinden bahsetmek gerekiyor. İşletmenizi tanıtmak adına aşağıdaki reklam modellerinden birisi kullanılabilir:

  1. Metin reklamları: Linkedin reklam modelleri içerisinde en basit reklam şeklidir. Verilmek istenilen mesaj ve tercihe bağlı olarak eklenebilecek bir görselle reklam verilebilir. Bu reklam, ekranın en üst kısmı veya sağ sidebar kısmında görülebilir.
  2. Görüntüleme reklamları: Ana içerik sayfasında görüntülenen reklam modelidir.
  3. Dinamik reklam modeli: Görüntüleme esaslı reklamlarla aynı konumda yer veriliyor. Ancak bu reklamın farkı, kişinin profilinden bazı bilgilere reklamda yer verilmesidir. Mesela, kullanıcı şu gruba katıldı gibi…
  4. Sponsorlu içerik: İşletmeler tarafından en çok tercih edilen reklam modelidir. Kullanıcıların feed akışında gösterilen reklam modelleridir.
  5. İnmail reklamlar: Linkedin kullanıcılarına tanıtıcı mesajların gönderildiği bir reklam modeldir. Reklamı farkı kılan özelliklerden biri,  kullanıcı aktifken tanıtıcı mesajın gelen kutusuna düşmesidir. Böylece tanıtıcı reklamların daha fazla kişi tarafından okunması hedefleniyor.

Linkedin reklamlarında dikkat edilmesi gerekenler

Linkedin üzerinden reklam vermek isteyenlerin mutlaka dikkat etmesi gereken kurallar vardır. Reklam metinlerini doğru yazamayan kişilerin elde etmek istediklerini almaları oldukça zordur. Linkedin jargonuna uygun metin yazmak ve her metin için dikkat çekici bir görsel kullanmak gerekiyor. Böylece hedeflenilen kitle açısından daha dikkat çekici bir reklama imza atılabilir. Elbette ki iyi bir metin oluşturduktan sonra her şey bitmiş olmuyor.

Doğru hedef kitle

Linkedin üzerinden herkesi hedef tahtasına koyabilmeniz mümkün değildir. Bulunduğunuz sektöre ve işe göre doğru kişileri hedeflemelisiniz. Linkedin üzerinden coğrafya, dil, yaş, cinsiyet, sektör ve meslek gibi farklı değişkenler üzerinden hedefleme yapılabilir. Bir kampanya için en az üç farklı varyasyon denenebilir. Böylece, hangi tip modelin sizin için daha iyi getiri sağladığı tespit edilebilir. Profesyonel anlamda Linkedin reklamlarından faydalanmak için bizimle iletişim kurun!


Dijital Medya Reklam MecralarıFacebook ReklamlarıGoogle Ads ReklamlarıYoutube ReklamlarıGmail Reklamlarıİnstagram ReklamlarıTwitter ReklamlarıLinkedin Reklamları