Youtube Reklamları

Youtube Reklamları

Video, en önemli içerik paylaşımları arasına girdi. İnternet kullanıcılarının dikkatini çekici, iyi kurgulanan ve senaryosu kaliteli videoların beğenilme oranları oldukça yüksektir. Videonun giderek önem kazanmasını sağlayan etkenler biri, Youtube video paylaşım platformudur. Bir dakikada yaklaşık olarak 60 dakikalık videonun yüklendiği Youtube platformu, milyarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Ülkemizde de en çok ziyaret edilen ve kullanılan video sitesidir.

Neden Youtube reklamlarına ihtiyaç var?

Şirketinizin ürünlerini veya hizmetlerini birden fazla platformda tanıtmanın daha fazla kişiye ulaşmak gibi bir avantajı vardır. Sadece bir kanala odaklanmak ve o kanal üzerinde reklam çalışmaları yapmak asla doğru bir reklam stratejisi değildir. Hedef kitlenizin yer aldığı birden fazla kanal üzerinden reklam denemeleri yapmanız hangi kanalın daha faydalı olduğunu tespit edebilmeniz açısından önemlidir. Bugün Youtube üzerinden reklam çalışmaları yapan firmalar, marka bilinirliği ve ürün satışları konusunda başarı elde ediyor.

1. Reklam performans takibi

Dijital reklamcılığın en önemli avantajından birisi, reklamların analiz edilebilmesidir. Bu konuda, Youtube reklamları da tıklanma oranlarının ölçülmesini sağlıyor. Hangi videoların izlendiği, hangi reklam modellerinin tıklama aldığı gibi birden fazla değişkenin incelenmesini ve reklamların yeniden optimize edilmesi imkanını veriyor.

2. Hedefleme seçenekleri

Başarılı bir reklamcılık için reklam hedefleme seçeneklerinin yeteri kadar bulunması lazımdır. Youtube reklamlarıyla reklamlarınızın hangi saatler içerisinde yayınlanacağına kadar bir dizi düzenleme yapmanız mümkündür.

3. Yüksek verimlilik

Doğru bir reklam stratejisi hazırlanması halinde Youtube reklamlarıyla marka bilinirliliği, ürün ve kampanya tanıtımları gibi çalışmalarla hedeflerinize erişebilirsiniz. Üstelik düşük bütçeler başarılı reklam çalışmasına imza atılması söz konusudur.

Youtube reklam modelleri

Farklı reklam seçeneklerine sahip bulunan Youtube reklam platformuyla hedef kitlenize ulaşmanız için kullanılabilecek reklam modelleri:

TrueView reklamları: Youtube ana sayfasında yer alan büyük reklam modelidir. Günlük rezervasyona göre verilen bir reklam türüdür.

TrueView Video öncesi reklam: Video öncesine veya videoların içerisine eklenen reklam modelidir. İzleyicinin reklamı atlaması halinde herhangi bir ücret alınmaz. 30 saniyelik izleme süresi aşıldığında ise, reklam ücretlendirilir.

TrueView yer paylaşımlı reklam: İzlenilen videoların alt kısmında çıkan reklam modelidir.

GDN reklam: İzlenilen videonun sağ kısmında veya öneri listesinin üzerinde bulunan reklam kısmıdır.


Dijital Medya Reklam MecralarıFacebook ReklamlarıGoogle Ads ReklamlarıYoutube ReklamlarıGmail Reklamlarıİnstagram ReklamlarıTwitter ReklamlarıLinkedin Reklamları